Kulinarstvo

Recept dana: Zapečena buranija

Priprema:
20 min
Kuhanje
30 min
Serviranja
6 porcija

Sastojci:
500g buranije
2 mrkve
2 jajeta
3 kašike kiselog vrhnja 12% m.m.
3 kašike tekućeg jogurta 3,2% m.m.
so
1 kašika povrtnog začina
Ulje

Priprema:

U lonac sa vodom dodajte malo ulja i zagrijte. Buraniju očistite i operite. Kada voda proključa ubacite buraniju, isjeckanu mrkvu na kolutiće i zatim posolite. Kuhajte 30 minuta i pred sami kraj začinite povrtnim začinom.

Prebacite buraniju u vatrostalnu zdjelu. Napravite preljev od umućenih jaja, kieslog vrhnja i jogurta zatim prelijte preko buranije.

Zagrijte pećnicu na 200 C i pecite 20 do 30 minuta dok ne poprimi zlatno žutu boju.

Servirajte!

akos.ba

Povezani članci

Back to top button