Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo > Studenski recepti: Sendvič s piletinom i gljivama

Studenski recepti: Sendvič s piletinom i gljivama

Vrijeme pripreme: 10 minuta         Vrijeme pečenja: 10 minuta           Za 2 osobe

Sastojci:

  1. 300 g pilećih fileta
  2. 150 g Sirela Gouda sira
  3. 2 crvena luka
  4. 100 g šampinjona
  5. 1 mala kašika začina za piletinu
  6. 1 mala kašika soli
  7. ½ male kašike bibera
  8. 1 mala kašika mediteranske mješavine začina
  9. 1 mala kašika senfa ( po želji za marinadu piletine)
  10. 100 g kiselih krastavaca po želji
  11. 2 velike kašike ulja ili/ 1 kocka Dukat maslaca
  12. 2 velike kifle

Priprema:

Piletinu izrežite uzduž na trakice pa svaku trakicu na male kockice. Pripremljenu piletinu pomiješajte sa soli, začinom za piletinu, biberom i senfom po želji. Sve dobro pomiješajte. Sir naribajte. Ako imate svježe gljive, očistite ih krpom pa ih izrežite na ploške. Luk presijecite na pola, očistite i izrežite na trakice.

  1. Korak

Ugrijte ulje ili maslac u tavi pa potom dodajte pripremljenu piletinu. Dinstajte dok piletina ne dobije zlatnu boju, nekih 5 minuta.

  1. Korak

Isprženoj piletini dodajte luk i gljive. Dinstajte uz povremeno miješanje nekih 5 minuta. Na kraju dodajte mediteransku mješavinu pa sve dobro izmiješajte.

  1. Korak:

Za kraj u tavu dodajte naribani sir i miješajte dok se sir ne otopi. Ugasite vatru i umakom napunite kifle. Kao prilog super se slažu kiseli krastavi.

Dobar tek!

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top