Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo > Studenski recepti: Gurmanski cheesy sendvič

Studenski recepti: Gurmanski cheesy sendvič

Vrijeme pripreme: 5 minuta         Vrijeme pečenja: 10 minuta           Za 2 osobe

Sastojci:

  1. 4 kobasice ili hrenovke
  2. 200 g pasiranog paradajza
  3. 2 Sirela Picok Classic trokutića
  4. 4 listića Sirela Emmentaler Toast sira
  5. 2 veće kifle
  6. 1 mala kašika mediteranske mješavine začin
  7. ½ male kašike soli
  8. ½ male kašike bibera
  9. 1 velika kašika ulja

Priprema:

Narežite kobasice na kolutiće. Pripremite pecivo.

  1. Korak:

Zagrijte ulje u tavi, smanjite vatru pa dodajte pripremljene kobasice. Miješajte sve dok ne poprime zlatnu boju. Kobasicama potom dodajte pasirani paradajz  i začine pa dobro pomiješajte. Pustite da se krčka 5 minuta pa dodajte Picok trokutiće i Sirela Emmentaler listiće. Miješajte dok se sir istopi, ugasite vatru i dobro pomiješajte

  1. Korak:

Pripremljeno pecivo punite sa spremljenim nadjevom.

Dobar tek!

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top