Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > AKOS i udruženje ”Svitanje” upriličili ugodno iftarsko druženje u Goraždu

AKOS i udruženje ”Svitanje” upriličili ugodno iftarsko druženje u Goraždu

 U  nedjelju, 12. jula 2015. godine, predstavnici Asocijacije za kulturu, obrazovanje i sport (AKOS), te sarajevskog udruženja ”Svitanje” posjetili su Bosansko-podrinjski kanton i upriličili ramazansku i predbajramsku podjelu paketa postačima u Ustikolini i Goraždu

 Pored podjele pomenutih poklon paketa predstavnici AKOSA i Svitanja u jednom od goraždanskih restorana organizirali su i zajednički omladinski iftar sa prijateljima iz ovog kantona.

Bilo je impresivno vidjeti vesela i ozarena lica postača, domaćina i gostiju, koji su nakon iftara, uz kolač i kahvu nastavili svoja druženja i razmjenjivanja korisnih životnih znanja i iskustava iz svih životnih sfera.

Na samom kraju, ispred organizatora, prisutnima se obratio i urednik portalaAkos.ba Sanadin Voloder, koji je izrazio zadovoljstvo što je ovaj ramazanski dan proveo u Goraždu, te sa svojim prijateljima iz AKOS-a i Svitanja upoznao mnogo divnih ljudi sa područja ovog kantona.

Prisutni domaćini izrazili su želju da u narednom periodu veći broj njih bude dio Asocijacije, naglasivši potrebu formiranja udruženja u Goraždu koje bi radilo na afirmacji pozitivnih ljudskih vrijednosti i znanja koje AKOS afirmiše svojim aktivnostima u ostatku naše lijepe Bosne.

Organizator se zahvalio i saradniku našeg portala prof. Admiru Ikoviću koji nam je posljednjih godina bio glavni koordinator i pomagač u svim aktivnostima AKOS-a i Svitanja na području Bosansko-podrinjskog kantona.

Uz iskrene želje da ćemo u narednom periodu imati još mnogo lijepih i korisnih aktivnosti i druženja sa našim dragim prijateljima na Drini, iskreno se zahvaljujemo svima onima koji su nas gostoprimljivo dočekali u Goraždu, te iskazali svoju svesrdnu podršku portalu Akos.ba i svim drugim plemenitim i korisnim društvenim aktivnostima koje činimo za naše sugrađane širom lijepe nam jedne i jedine Bosne i Hercegovine.

 

Akos.ba

 

 

 

 

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top