Rekreacija

Zamjena za teretanu: Potrebna vam je stolica, zid i sedam minuta treninga za cijelo tijelo

Da bi došli u formu ne znači da morate provoditi vrijeme isključivo u teretani u kojoj se možda pušta muzika koja vas iritira, u kojoj vas smrdljivi korisnici ili prenatrpane sprave sputavaju u dostizanju zacrtanog cilja.

Želite danas vježbati, ali kao i mnogo puta do sad imate iznenadni sastanak, djeca imaju slobodne aktivnosti i ne možete odvojiti sat vremena ili čak 20 minuta na vježbanje tog dana? Ovaj program koji se sastoji od 12 vježbi rezultat je najnovijih fitness istraživanja, a za izvođenje vam je potrebna stolica, zid i sedam minuta vremena.

Mnoga istraživanja pokazala su da visoko intenzivan trening od svega nekoliko minuta može proizvesti molekularne promjene u mišićnoj masi jednake dugim treninzima smanjenog intenziteta poput trčanja ili vožnje biciklom.

Kako biste izvukli maksimalnu korist iz ovog programa, potrebno je raditi pauze za oporavak od 10 sekundi između vježbi. Tokom svakog seta vježbi, mišići koji se ne koristite se odmaraju, zbog čega je bitno da vježbe izvodite tačnim redoslijedom.

Svaka vježba treba trajati po 30 sekundi, a intenzitet treba biti takav da dosegnete otprilike razinu neugode 8 na ljestvici od 1 do 10. Tih sedam minuta vježbanja treba biti iznimno neugodno. Dobra vijest je ta što ste nakon sedam minuta gotovi, piše portal emuškarac.

Akos.ba

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button