Kutak za ženu

Šta je potrebno vašoj koži tokom zime

Zima je prelijepo godišnje doba, ali ne i za kožu koja pati sa svakom promjenom vremena, udarom vjetra ili snježnom mećavom.

Pahulje, snijeg, romantika…

Zima je prelijepo godišnje doba, ali ne i za kožu koja pati sa svakom promjenom vremena, udarom vjetra ili snježnom mećavom.

Rješenje je svakako u odgovarajućoj njezi! Izdvojili smo 3 jaka sastojka koja će pomoći koži da se izbori sa zimom.

1. Hijaluronska kiselina
Hijaluronska kiselina sinonim je za hidrataciju. On se prirodno već nalazi u koži, privlači vlagu, vezuje je za sebe i zadržava u koži. Osim toga, privremeno daje volumen koži te vizualno popunjava bore. Stoga je hijaluronska kiselina vaš najjači adut u borbi protiv dehidriranosti i starenja. Odaberite kremu koja sadrži visoku koncentraciju ovog dragocjenog sastojka i brzo ćete vidjeti promjenu. Uporaba hijaluronske kiseline nije rezervirana samo za zreliju kožu, već se, kao dodatna njega, preventivno može koristiti i na mlađoj koži.-prenosimo sa portala zena.rtl.hr

2. Glicerin
Glicerin, kao i hijaluron privlači vlagu i zadržava je u koži. Osim toga, ima moć regeneracije kože te je čini glatkom. Kremu s glicerinom najbolje je nanositi odmah nakon tuširanja, kako bi se vlaga što duže zadržala. Sam glicerin je svilenkast na dodir, a proizvodi koji sadrže glicerin mogu ujedno biti i odlična baza za šminku.

3. Esencijalna ulja
U njezi kože esencijalna ulja su veliki adut koji ciljano može utjecati na određena stanja kože. Esencijalno ulje ruže pomaže smanjenju ožiljaka i nepravilnosti, dok esencijalno ulje kamilice sadrži protuupalna svojstva. Većina esencijalnih ulja se brzo upija u kožu pa se mogu koristiti samostalno, ili u kombinaciji s kremom za njegu.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button