Humanitarni rad

Udruženje Svitanje: Realizovan prvi dio projekta “Školarci Rogatice”

U nedjelju, 6.12.2015. je počela realizacija projekta „Školarci Rogatice“.

Aktivisti Udruženja Svitanje Sarajevo, predstavnici Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice i Fondacije Muharem Berbić, posjetili su djecu povratnike u Rogatici, te im uručili jakne, obuću i stipendije.

Projekat „Školarci Rogatice“ obuhvata 11 djece povratnika. Realizator projekta je Udruženje Svitanje, dok su partneri Fondacija Muharem Berbić Sarajevo, Ured za društvenu brigu Rijaseta IZ i kompanija SRE d.o.o. Sarajevo, koji su prepoznali značaj ovog projekta i omogućili njegovu relizaciju.

Sredstvima Fondacije „Muharem Berbić“ kupljena je odjeća i obuća, a sredstva za stipendije obezbijedio je Ured za društvenu brigu Rijaseta IZ. Za razliku od prethodnog projekta, planirano je da se ovaj projekat provede tokom cijele školske godine, gdje su za djecu osim zimske odjeće, obuće i stipendija predviđene i edukativne radionice i sportske aktivnosti.

Ovim projektom Udruženje Svitanje u saradnji sa partnerima, nastavlja sa aktivnostima na polju pomoći obrazovanja najmlađih članova društva sa posebnim osvrtom na povratničku populaciju. Školarci Rogatice su nastavak akcije prikupljanja i podjele školskog pribora koju je ovo Udruženje realizavalo u septembru ove godine. Akcija podjele školskog pribora obuhvatila je preko 300 djece povratnika u manji bh entitet i kanton 10.

Također, ovom prilikom želimo se zahvaliti Fonadiciji Muharem Berbić, Uredu za društvenu brigu Rijaseta IZ te firmi SRE d.o.o. što su prepoznali važnost ovog projekta i podržali njegovu realizaciju.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button