Književni kutakVijesti iz zemlje

Učenici Maarif škola obradovali vršnjake u SOS Dječijem selu u Sarajevu

Slatkišima, igračkama, školskim priborom, kao i brojnim iznenađenjima izvukli su osmijehe na licima svojih vršnjaka koji borave u SOS dječijem selu u sarajevskom naselju Mojmilo

U povodu Međunarodnog dana solidarnosti, učenici Maarif škola u Sarajevu (Maarif Schools of Sarajevo) posjeti su SOS Dječije selo u naselju Mojmilo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Učenici Maarif škola odlučili su obradovati svoje vršnjake koji borave u SOS Dječijem selu, pa su zajedno sa svojim roditeljima, nastavnicima i upravom škole pripremili paketiće radosti.

Slatkišima, igračkama, školskim priborom, kao i brojnim iznenađenjima izvukli su osmijehe na licima svojih vršnjaka koji borave u SOS dječijem selu.

U posjeti su također bili i predstavnici atašea za obrazovanje pri Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovini, te predstavnik Fondacije Maarif Yakup Gul. Iz Uprave SOS Dječijeg sela zahvalili su svima koji su učestvovali u ovom projektu.

Gul, ispred Fondacije Maarif, izrazio je zadovoljstvo zbog uspješne saradnje s SOS Dječijim selom te istakao kako se nada da će tako biti i u budućnosti.

akos.ba

Povezani članci