Islamske temeNauka i tehnologijaU Fokusu

Abdest i medicina: Da li se grijesi vezuju za ruke, noge, lice, uši…?

Činjenica je da grijesi ostavljaju velike tragove na meridijane kojima protiče vitalna energija, kao i na vitalno polje koje okružuje čovjekovo tijelo. Naime, grijesi, očito je, remete to polje što se poslije odražava na čovjekovo zdravlje .

Razlog leži u činjenici da se čovjek ne sastoji samo od čvrste materije već istovremeno i od atoma koji formiraju njegovo tijelo, koji u konačnom ne predstavljaju ništa drugo do elektro-hemijsku i elektro-magnetnu energiju.

Takva energija se u ovom slučaju razumijeva kao: vitalna energija koja isijava iz naših tijela i koja se zove prana ili vital force. Kakogod da se imenuje, ta energija predstavlja nešto što je realno i dokučivo. [1]

Savremena nauka došla je do uređaja za mjerenje biorezonance, kojima se može izmjeriti količina energije u čovjeku i svakom drugom živom biću. Izumljena je također kamera pomoću koje se prave tzv. kirilianovi snimci a koji daju sliku magnetnog polja što okružuje svako živo biće.

Ovo polje koje pomaže da postojimo kao živa bića poznato je kao aura ili bioplazmatsko tijelo (Barbara (1 988), Hands of Light, Bantam Books, A. B .I)

[1]  Brecher (2001), Secrets of Energy Work, Dorling, Kindersley.

Nastavlja se, ako Bog da.

Odlomak iz knjige: 

DR. MADŽIDA AMIR “MUDŽIZE U STVARANJU ČOVJEKA – ALTERNATIVNA MEDICINA I ABDEST”

Preveli: Al-Ali Adelito i Nihad Omanović

Izdavac: Bookline, Sarajevo, 2008.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button