Vijesti iz zemlje

Tuzla: Rudar iz Banovića dio godišnje nagrade donirao Narodnoj kuhinji “Imaret”

U Narodnoj kuhinji "Imaret" u Tuzli, najvećoj u BiH, trenutno se hrani više od 2.400 korisnika, a obroci se dijele na čak 19 punktova

Dugogodišnji uposlenik Rudnika mrkog uglja “Banovići” Salih Husarkić donirao je novčani dio godišnje nagrade Narodnoj kuhinji “Imaret” u Tuzli, javlja Anadolu Agency (AA).

Nagradu i plaketu Rudnik mrkog uglja “Banovići” dodijeljuje svojim uposlenicima koji su dali značajan doprinos u radu i radnim aktivnostima.

Husarkić je odlučio da Narodnoj kuhinji “Imaret”, koja posljednjih dana ima problema sobezbjeđivanjem osnovnih životnih namirnica koje se koriste za pripremanje obroka, donira 450 KM, ali ne samo to.

Odlučio je da dio novca od regresa utroši za nabavku najpotrebnijih namirnica koje je potom donio u Narodnu kuhinju “Imaret” zajedno sa suprugom Rukijom.

“Umjesto da organiziram neko sijelo ili proslavu od ovog novca, što se obično radi, osjetio sam neku potrebu da pomognem najugroženije među nama i izuzetno sam zadovoljan što sam dobio mogućnost da to učinim”, govori rudar s velikim srcem.

U svojoj sredini Husarkić je poznat i po neobičnom hobiju. U slobodno vrijeme veoma uspješno pravi replike napoznatijih džamija u Bosni i Hercegovini koristeći drvca šibica.

“Najtoplije zahvaljujemo gospodinu Husarkiću na vrijednoj donaciji i mnogim pojedincima i firmama na značajnom odzivu na naš apel za podršku Narodnoj kuhinji ‘Imaret’. Pružili su nam veliku pomoć da prebrodimo tešku situaciju s nedostatkom namirnica uzrokovanu poskupljenjem hrane na tržištu. Molimo i druge koji su u mogućnosti da slijede ove primjere”, istakla je Mensura Husanović, direktorica Regionalnog odbora “Merhameta” Tuzla.

U Narodnoj kuhinji “Imaret” u Tuzli, najvećoj u BiH, trenutno se hrani više od 2.400 korisnika, a obroci se dijele na čak 19 punktova u Tuzli, Kalesiji, Lukavcu i Gračanici. Korisnici tokom vikenda dobijaju suhe obroke, a početkom godine u kuhinji je otvorena i pekara.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button