Vi ste ovdje
Home > Magazin > Zanimljivosti > Turska: 75-godišnjakinja uči Kur'an kako bi bila primjer mlađim generacijama

Turska: 75-godišnjakinja uči Kur'an kako bi bila primjer mlađim generacijama

– Medine Akcal je kazala da je ranije Kur'an učila u okviru svojih mogućnosti, te da je jako sretna što, unatoč godinama i bolesti, prisustvuje kursu. Velika joj je želja bila, kako je kazala, naučiti kako se čita Kur'an.

YALOVA (AA) – U selu Elmali u turskom gradu Yalova, 75-godišnja Medine Akcal pohađa kurs učenja Kur'ana, svete knjige muslimana, kako bi pružila primjer mlađim generacijama, javlja Anadolu Agency (AA).

Kurs drži Asiye Akcay, a kako je kazala za AA, kurs je počeo ove godine i zadovoljni su interesovanjem građana.

“Medine, unatoč godinama, dolazi ovamo kako da uči Kur'an tako i da bude primjer mlađim generacijama. Potrebno je da mladi, koji imaju više uslova i prilika, više ulaze na naša vrata. Ono što Medine uči deset dana, oni bi učili jedan dan. Preporučujemo svima, posebno mladima, da uče Kur'an”, kazala je Akcay.

Medine je kazala da je ranije Kur'an učila u okviru svojih mogućnosti, te da je jako sretna što, unatoč godinama i bolesti, prisustvuje kursu. Velika joj je želja bila, kako je kazala, naučiti kako se čita Kur'an.

U razgovoru za AA, Medine se prisjetila se i svog “prgavog amidže”, koji je nije želio podučiti učenju Kur'ana. Nakon toga je uzimala časove na različitim mjestima, sve dok nije odlučila ohađati Asiyin kurs.

 

Akos.bA/AA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top