Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Zdravlje > Zdravo mršavljenje – 5 savjeta nutricionista

Zdravo mršavljenje – 5 savjeta nutricionista

Zdravo mršavljenje ne mora biti komplicirano. Donosimo vam najbolje savjete za dugotrajno, jednostavno i zdravo mršavljenje.
1. Specijalizirana prehrana
Bezglutenska prehrana i ona bez laktoze pokazale su se dobrim načinom da skinete kilograme. Ako i nemate kardiovaskularnih problema, u mršavljenju će pomoći i prehrana koja je prilagođena bolestima kardiovaskularnog sustava.
2. Acai sjemenke

Dodatak prehrani koji se može pronaći u obliku kapsula i praha, a ima izuzetne učinke u borbi s kilogramima. Na prirodan način povećava energiju, veže na sebe masti i smanjuje potrebu za hranom.

3. Dodatak prehrani CLA

To je konjugirana linolna kiselina – vrsta zdravih masnoća koje ubrzavaju metabolizam, smanjuju razinu kolesterola i triglicerida te odstranjuju celulit jer je on u korijenu sastavljen od naslaga masti.

4. Prepolovite obroke

Najjednostavniji savjet za mršavljenje jest da za svaki obrok pojedete dvostruko manje nego što ste navikli. Tako ćete unijeti i dvostruko manje kalorija, ali taj unos nikako ne smije biti manji od 2000 kcal jer vam trebaju za normalnu tjelesnu funkciju.

5. Lagana večera

Možete pojesti komad piletine ili puretine s neškrobnim povrćem. Škrob se neće stići sagorjeti do odlaska na spavanje i taložit će se kao mast. Češće jedite neutralno povrće jer ne sadrži veliku razinu ugljikohidrata nego je bogato vlaknima i vitaminima. U večernjim satima preporučuje se jesti npr. šparogu, brokulu, karfiol, blitvu, špinat, crvenu papriku.

Povrće s visokim udjelom ugljikohidrata treba jesti tokom dana jer je to velik izvor energije.
Npr. kukuruz, kuhani bijeli krompir i batat, mrkvu, cvelu, grašak, bundevu.
Voće jedite tokom dana, a ne konzumirajte velike količine za večeru. U voće s visokim udjelom šećera ubrajaju se npr. jabuka, marelica, breskva, malina, papaja, rajčica.

Izvor: Moje zdravlje/Mia Bednaž

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top