Kulinarstvo

Zapečeni makaroni s paprikama, gljivama i mozzarellom

Vrijeme pripreme: 10 minuta         Vrijeme pečenja: 15 minuta           Za 2 osobe

Sastojci:

  1. 200 g makarona
  2. 1 žuta paprika
  3. 1 crvena paprika
  4. 100 g narezanih gljiva
  5. 125 g Galbani Mozzarelle
  6. 2 velike kašike maslinovog ulja
  7. 1 glavica ljubičastog luka
  8. 1, 5 male kašike soli
  9. 1 mala kašika mediteranske mješavine začina
  10. ½ male kašike bibera
  11. 2 velike kašike Sirela Ribanca

Priprema:

Uključite pećnicu na 200 °C. Stavite 1 Litar vode da proključa. Operite paprike, luk očistite ako imate svježe gljive prebrišite ih čistom krpom i izrežite. Kada voda zavrije dodajte tjesteninu i prstohvat soli pa kuhajte do vremena naznačenom na pakiranju. Galbani Mozzarellu narežite na ploške.

  1. Korak:

Luk narežite na ploške, a paprike na kockice. U tavi ugrijte ulje i dodajte luk, sol i papar pa dinstajte 1 minutu. Luku dodajte paprike i gljive pa dinstajte 5 minuta.

  1. Korak:

Ocijedite tjesteninu pa je dodajte u tavu s izdinstanim povrćem i dobro pomiješajte. Ugasite vatru pa u tjesteninu umiješajte 1 veliku kašiku Sirela Ribanca.

  1. Korak:

U tepsiju izlijte tjesteninu, po vrhu pospite ostatak Sirela Ribanca i posložite Mozzarellu po vrhu. Pecite na 200 °C 10 minuta.

Akos.ba

Povezani članci