Islamske temeU Fokusu

Gaza je nova bitka na Hendeku u kojoj su se zajedno okupili mnogobošci, cionisti i munafici protiv muslimana

Ovaj svijet se brzo mijenja, a odnos snaga se naginje u našu korist na način na koji nismo očekivali. Mi smo jači nego što ovaj svijet misli, mnogo jači. Prije svega, jaki smo jer je Allah na našoj strani, a zatim, mnogo smo jači nego što svijet misli, jer imamo vas, neustrašive mudžahide Gaze. Istinito obećanje je blizu, zato ne napuštajte svoja mjesta.

Piše: Edhem Šerkavi / Preveo i prilagodio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Nema ništa novo, osim što se staro mora vratiti. Sve ide po planu, svaki korak je promišljen i prostudiran, borba je u punom jeku, a strelci vrlo precizni. Davudova, alejhi selam, praćka, još uvijek je u stanju ubiti Golijata, jer: nisi ti bacio, kad si bacio, nego je Allah bacio.” (El-Enfal, 17.)

Vrijeme se okreće onako kako želite. Ne dajte se zavesti glasom laži samo zato što je bučan i preglasan. Bubanj je najglasniji muzički instrument jer je šupalj, a istina uopće nije nijema, već šapuće riječi našeg Gospodara: ”Allah je od vjernika kupio živote njihove i imetke njihove u zamjenu za Džennet koji će im dati.” (Et-Tevba, 111.)

Ponavlja se stara priča, Ebu Džehl je grmio i pjenio u mušričkoj sabornoj kući ”Dar el-Nedvi”, čitajući ono što mu je šejtan diktirao, dok je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, tihim glasom učio u ”Dar el-Erkam”, kući Erkama ibn Ebi Erkama: ”Skup će sigurno poražen biti, a oni će se u bijeg dati.” (El-Kamer, 45.)

I nevjernička skupina je bila poražena, Ebu Džehlov leš je ostao u bunaru Bedra, a Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, došao je do Sidretul-Munteha na sedmom nebu.

Stablo ili vriježa tikve sudovnjače brzo raste i može dostići dužinu od 15 metara, ali joj je korijen slab i krhak, dok palma raste sporo, sa čvrstom stabljikom i čvrstim korijenom.

A kada dođe zima, tikva sudovnjača i njene vriježe ne mogu izdržati i preživjeti studen, dok palma ostaje uspravna, korijen joj je čvrst, a grane visoko prema nebu. Smjer je važniji od brzine, zato ne žurite!

Sjetite se da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, napustio Mekku sa svojim drugom Ebu Bekrom, radijallahu anhu, krijući se od mušrika, ali se vratio i sa svojom vojskom ušao u nju usred bijela dana, kroz njene četiri kapije. A sada zamislite kako Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, svojim mubarek i slatkim glasom, tiho govori Ebu Bekru dok se nalaze u pećini Sevr, gdje su se sakrili od mušričke potjere: ”Ebu Bekre, ne boj se, Allah je s nama!” A onaj s kim je Allah, bit će spašen makar se nebo srušilo na Zemlju.

Gaza je nova bitka na Hendeku u kojoj su se zajedno okupili mnogobošci, Jevreji i munafici, u borbi protiv muslimana. I kada su srca muslimana došla do grla, Allah im je dao pobjedu i spas u vjetru koji je rastjerao neprijateljske vojske, a ne u hendeku koji su iskopali.

Tuneli u Gazi su, isto kao hendek oko Medine, samo razborito uzimanje uzroka i priprema koja je u skladu sa islamskim vjerovanjem, ali granate ”Al-Yasin” ne pogađaju same od sebe, već pogađaju uz Allahovu milost i odredbu.

Ono čemu svjedočite je upravo ono zbog čega ste napustili svoje domove tražeći pobjedu ili šehadet na Allahovom putu, a za vas je bolje ono što vam je Allah odabrao.

Ovaj svijet se brzo mijenja, a odnos snaga se naginje u našu korist na način na koji nismo očekivali. Mi smo jači nego što ovaj svijet misli, mnogo jači. Prije svega, jaki smo jer je Allah na našoj strani, a zatim, mnogo smo jači nego što svijet misli, jer imamo vas, neustrašive mudžahide Gaze. Istinito obećanje je blizu, zato ne napuštajte svoja mjesta.(saff.ba)

akos.ba

Povezani članci

Back to top button