Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Prvi u regiji: Udruženje Pomozi.ba danas otvorilo „Radnju dobre volje“

Prvi u regiji: Udruženje Pomozi.ba danas otvorilo „Radnju dobre volje“

Prva Radnja dobre volje, stvorena po uzoru na američki Goodwill Store, počela je jutros sa radom u okviru Udruženja Pomozi.ba u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića 8 u sarajevskom naselju Čengić Vila

 Radnju dobre volje karakteriše poseban sistem prodaje. Naime, uz saglasnost, koja se jednostavno potpiše na licu mjesta, građani mogu donirati svoju garderobu, a njenom prodajom kupuje se hrana, higijena, sjeme za sadnju, hrana za stoku i građevinski materijal. 

Sve to je potrebno porodicama koje su u stanju potrebe, ali koje su i spremne raditi za svoje dobro.

“Otvorenje će trajati do 20 ili 21 sat. U posjeti nam je bio načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, a zadovoljni smo i jutrošnjom posjetom i odzivom medija koji su ispratili ovaj događaj. Najveći broj građana očekujemo oko 12 sati jer je ipak subota, a ljudi odmaraju”, ispričao je za Klix.ba osnivač Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić.

Udruženje Pomozi.ba je svoj prostor ustupilo i drugima te svoje radove prodaju aktivisti iz Zavoda Pazarić, Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica i iz prihvatnog centra Duje iz Klokotnice.

Radnja dobre volje bit će otvorena radnim danom od 9 do 20 sati, a subotom od 10 do 18 sati.

klix

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top