Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Bazar dobre volje u Sarajevu: Sredstva od prodaje namijenjena za pomoć bolesnim i iznemoglim osobama

Bazar dobre volje u Sarajevu: Sredstva od prodaje namijenjena za pomoć bolesnim i iznemoglim osobama

Foto: Anadolija

Udruženje “Pomozi.ba” organizovalo je danas šesti po redu humanitarni bazar Dobre volje, javlja Anadolu Agency (AA).

Kupovinom izložene robe, direktno se pomaže projekat Obrok za sve u sklopu kojeg za više od 200 starih, iznemoglih i bolesnih osoba Udruženje Pomozi.ba svakodnevno priprema tople obroke i dostavlja na kućnu adresu.

Projekt menadžer u Udruženju Adnan Tatarević kazao je za AA da je i danas održan tradicionalni mjesečni humanitarni bazar.

“Ovo je šesi po redu bazar. S obzirom na vremenske uslove dobro je protekao, nije naravno kao ovi prethodni, malo nas je kiša pomela, ali mi smo opet zadovoljni da su po ovom vremenu ipak došli naši građani koji su prepoznali značaj kompletnog našeg projekta”, istakao je Tatarević.

Prema njegovim riječima, došli su da nađu nešto za sebe po prihvatljivim cijenama i na taj način pomognu socijalne kategorije koje oni pomažu na dnevnoj bazi.

“Cijene su minimalne i simbolične. Prodajemo robu koju mi dobijemo od fizičkih i pravnih lica, ljudi koji nam daju dozvolu da možemo prodavati donaciju u dobrotvorne svrhe”, naglasio je Tatarević.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top