Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Uspjeli smo! Prikupljena sredstva za malenu Selmu Sefer

Uspjeli smo! Prikupljena sredstva za malenu Selmu Sefer

Iznos od 30 hiljada eura koliko je bilo potrebno prema predračunu Istanbulske Memorial Sisli bolnice za postoperativni tretman nakon operacije jetre za našu malenu Selmu je prikupljen.

Nakon humanitarne akcije pokrenute početkom mjeseca, sakupljeno je dovoljno sredstava koja su potrebna kao garant za postoperativni tretman i dalje liječenje.

“Planirano je da početkom iduće sedmice završimo sve potrebne nalaze, te prikupimo svu potrebnu papirologiju, jer se njeno stanje mijenja iz dana u dan, te raniji nalazi nisu meritorni. Nakon toga se spremamo za put u Istanbul i operaciju u Memorial Sisli bolnici, odnosno za transplantaciju jetre.” Izjavio je Selmin otac Vedad Sefer “Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim ljudima koji su na bilo koji način podržali prikupljanje novčanih sredstava i samim tim pružili mojoj kćerci priliku za novi život, iskreno i od srca Vam hvala” dodao je on.

Podsjećamo, Selma Sefer je osmogodišnja djevojčica iz Sarajeva koja je oboljela od virusa autoimunog hepatitis sa cirozom jetre, provela je dva mjeseca u bolnici dok joj je uspostavljena dijagnoza bolesti, te je razigrana i vesela Selma svoju sobu i igračke morala zamijeniti bolničkom sobom, iglama i lijekovima koji je održavaju u životu.

Ispred naše Selme je dalek put do potpunog izlječenja, ali je velika stvar što smo joj pomogli da napravi prve korake na putu ozdravljenja.

Akos.ba

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top