Liderstvo i menadžment

Četiri koraka koja će vas dovesti do sretnijeg života

Težimo dugom, sretnom i slobodnom životu kojeg možemo živjeti prema našim uslovima. Težimo da se probudimo svaki dan i ispunimo vrijeme stvarima koje su nama važne - koje nas čine sretnim.

Svako ima različite ciljeve i snove, a “sreća” ima različito značenje za svakog od nas.

Težimo dugom, sretnom i slobodnom životu kojeg možemo živjeti prema našim uslovima. Težimo da se probudimo svaki dan i ispunimo vrijeme stvarima koje su nama važne – koje nas čine sretnim.

Uprkos tome šta vam se dogodilo ili gdje se sada nalazite, možete živjeti sretan i ispunjen život. Sreća počinje u umu, a zatim u izborima koje činite. Ovih pet izbora vas mogu dovesti do sretnijeg života, piše portal huffingtonpost.com

1. Pronađite ili započnite posao koji vas ispunjava

Osam do deset sati je dugo vremena ako ga provodite u radu koji vas ne ispunjava – ili još gore – u poslu koji mrzite. Takvi osjećaji i emocije će uticati na druga područja vašeg života. Živimo u informacijskom dobu. Nikada nije postojalo vrijeme sa tolikim pristupom znanju i mogućnostima za stvaranje prihoda. Možete koristiti internet i društvene medije kako bi pronašli posao iz snova ili pokrenuli biznis koji će vas svakodnevno činiti sretnim. Koriste ono što vam je dostupno i još danas pronađite ili započnite raditi ono što vas ispunjava i što donosi svrhu vašem životu.

2. Završavanje toksičnih veza i kretanje prema dobrim vezama

Baš kao i naš rad, naši međusobni odnosi imaju ogroman utjecaj na naš život. Oni nam mogu donijeti radost ili nas baciti u depresiju. Odnosi su teški, jer uključuju ljubav, a ljubav je rijetko racionalna.Moramo napraviti izbor i očistiti negativnosti iz naših života u bilo kojem obliku, a ako imate dobre odnose, razvijajte ih i unapređujte.

3. Izađite iz zone komfora

Nije jednostavno raditi stvari koje nas plaše ili na koje nismo navikli.Odrastajući, učili smo da poštujemo pravila i činimo ono što društvo smatra da je normalno. Time smo kreirali oko sebe našu vlastitu zonu komfora. Međutim, ako ostanemo unutar zone komfora, možemo propustiti veliku priliku za razvoj i avanture. Morate probati nove stvari i shvatiti šta je korisno i dobro za vaš život. Jedan korak izvan zone udobnosti je jedan korak ka životu koji će vas učini sretnim.

4. Posvetite se zdravom načinu života

Vaše zdravlje je važno kako biste živjeli dug i sretan život. Zdravim načinom života ćete dobiti energiju koja vam je potrebna da biste mogli ići naprijed i da biste napravili velike promjene u svom životu. Ono što jedete i način na koji tretirate vaše tijelo utiče na to kako se osjećate i kakav stav imate prema sebi i okolini.Zdrav način života je veliki doprinos za vašu sreću.

Možete imati neverovatan život i ostvariti svaku “odluku” koju sebi postavite. Možete živjeti sretan život. Svaki dan napravite izbor koji će vas voditi do onakvog života kakav želite živjeti.

Za Akos.ba preve Jasmin Mujakić

Povezani članci

Back to top button