Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Kultura i obrazovanje > Udruženje “Put znanja” organizovalo seminar u Zenici

Udruženje “Put znanja” organizovalo seminar u Zenici

Udruženje “Put znanja” Zenica, pridružena članica AKOS-a, je u subotu, 10. januara 2015. godine, u Zenici organizovalo seminar na temu ,,Važnost volonterskog rada”. Seminaru je prisustvovalo 34 simpatizeri.                   

Na samom početku, nakon riječi dobrodošlice i upoznavanja sa temom seminara, učesnici su se ukratko predstavili i međusobnog upoznali. Nakon toga je uslijedilo prvo predavanje prof dr  Zuhdije Adilovića, dekana Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, na temu ,,Individualni volonterski rad”

Poslije predavanja uslijedila je diskusija o predavanju, gdje su postavljena određena pitanja i podjeljena mišljenja te su organizovane je radionice. Učesnici su bili podijeljeni u 6 grupa (5-6 članova) i imali su zadatak da navedu po tri konkretna primjera kako se može individualno volontirati u sredini u kojoj živimo. Svaka grupa je prezentovala po jedan primjer i podijelila svoje iskustvo sa ostalim članovima, pristnim na seminaru.

 

Drugo predavanje je održao Rešad Lendo  na temu  ,,Timski volonterizam” .

 

Po završetku seminara,  učesnici su imali priliku da daju svoje primjedbe (za organizovani seminar), sugestije i prijedloge za naredne seminare kroz evaluacijski formular.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

 

 

Akos.bA

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top