Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Učesnici iz 80 država: Sajam OIC-a i Svjetski samit o halal hrani u Istanbulu

Učesnici iz 80 država: Sajam OIC-a i Svjetski samit o halal hrani u Istanbulu

U Međunarodnom kongresnom centru “Lutfi Kirdar” u Istanbulu od 23. do 25. novembra, pod pokroviteljstvom turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, bit će održan peti sajam halal hrane Organizacije islamske saradnje (5. OIC Halal Expo) i Svjetski samit halal hrane (World Halal Sammit Istanbul), javlja Anadolu Agency (AA).

Organizatori sajma i samita su Discover Events, Institut za standardizacije u islamskim zemljama (SMIIC) i Centar za razvoj islamske trgovine (ICDT), a Anadolu Agency  je globalni medijski sponzor događaja.

Sajam i samit halal hrane u Istanbulu organizirani su istodobno kada će biti održan i sastanak Stalnog komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju na kojem će prisustvovati i ministri i visoki zvaničnici iz 57 zemalja članica OIC-a.

Halal hrana, islamski turizam, hemija, kozmetika, medicina i farmacija su glavne teme sajma i samita na kojem se očekuje dolazak 7.500 predstavnika brendova, institucija i ustanova iz 80 država svijeta.

Na samit se očekuje i dolazak predsjednika Somalije, Pakistana i Malezije, te visokih zvaničnika iz drugih zemalja učesnica koji će tokom samita prisustvovati izlaganju 45 stručnjaka u ukupno osam sesija.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top