Vijesti iz zemlje

U susret novoj školskoj godini: Svjetlostkomerc otvorio svoju prvu knjižaru u Tešnju

“U kratkom vrmenu smo otvorili dva maloprodajna objekta. Prije dvadesetak dana u Visokom a evo danas i u Tešnju. Ovo je naša prva knjižara u Tešnju i uvjeren sam da ćemo ponudom opravdati status lidera na tržištu. I u Tešnju smo pripremili niz povoljnosti za sve naše kupce. Najviše interesa kupci pokazuju za povoljnost kupovine na rate, budući da nam se bliži početak nove školske godine. Na taj način omogućit ćemo našim kupcima da uz ovu znatnu olakšicu dođu do kvalitetnih knjiga, sveski i ostalog školskog pribora», izjavio je Madžid Avdagić direktor kompanije Svjetlostkomerc d.d.


Avdagić dodaje da je Svjetlostkomerc drugo ime za knjižaru u BiH. «Mi smo sinonim za knjižaru u BiH i veleprodaju školskog pribora i kancelarijskog materijala, i prepoznatljiv smo brand na domaćem tržištu, sa tradicijom dužom od 70 godina», kazao je Avdagić.

Svjetlostkomerc raspolaže sa više od 10.000 kvadratnih metara vlastitog poslovnog prostora od čega je preko 6.000 kvadratnih metara na najatraktivnijem mjestu u Sarajevu. Svjetlostkomerc ima potpisane ugovore o distribuciji i prodaji sa svim relevatnim inostranim i domaćim izdavačkim kućama, autorima knjiga i udžbenika kao i najpoznatijim svjetskim proizvođačima školskog i kancelarijskog materijala, a distribuira brandove kao što su Staedtler, Junior, Double A, Cassa, Walker, Duki Daso, Miquelrius, itd.

Nova knjižara Svjetlostkomerca u Tešnju nalazi se u ulici Braće Pobrića 63.

mcm.ba

Povezani članci

Back to top button