Tortilje na bijelo
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 minuta
Za 2 osobe
Sastojci:
- Četiri tortilje
- 2 veća fileta piletine
- 2 šolje zaleđene meksičke mješavine povrća
- vrhnje za kuhanje 12% 200 g
- 100 g Gouda sira
- 1 kašika Vegete
- 1 kašika začina za piletinu
- 1 kašika soli
- 1 kašika bibera
- 1 kašika senfa
- 1 kašika ulja
- 1 kockica maslaca
ZA POČETAK:
Piletinu posušite ubrusom i uzduž je prerežite tako da dobijete malo deblje trakice. Svaku trakicu prerežite na nekoliko dijelova tako da dobijete male kockice piletine. Narezanu piletinu pomiješajte sa senfom, soli izačinom za piletinu. Sir izrendajte ili narežite na kockice.
- Korak:
U tavu uspite ulje i kockicu maslaca. Kada se maslac rastopi dodajte pripremljenu piletinu u tavu i dobro pomiješajte. Kada se piletina zažuti dodajte povrće. Miješajte povremeno 5 minuta pa dodajte začine i još jednom sve pomiješajte. Ulijte vrhnje za kuhanje i kuhajte još 5 minuta uz povremeno miješanje.
- Korak:
Na tavi ili na kolu okrenite tortilje 10 sekunda s jedne pa s druge strane. Ugrijanu tortilju stavite na tanjur i duž sredine rasporedite izrendani sir pa 4 kašike pripremljene smjese. Donji dio tortilje preklopite pa tortilju zarolajte. Ponovite s ostalim tortiljama. Poslužite uz salatu po želji.
Dobar tek!
Akos.ba