KulinarstvoU Fokusu

Tortilje na bijelo

Vrijeme pripreme: 5 minuta

Vrijeme kuhanja: 20 minuta

Za 2 osobe

Sastojci:

  1. Četiri tortilje
  2. 2 veća fileta piletine
  3. 2 šolje zaleđene meksičke mješavine povrća
  4.  vrhnje za kuhanje 12% 200 g
  5. 100 g Gouda sira
  6. 1 kašika Vegete
  7. 1 kašika začina za piletinu
  8. 1 kašika soli
  9. 1 kašika bibera
  10. 1 kašika senfa
  11. 1 kašika ulja
  12. 1 kockica maslaca

ZA POČETAK:

Piletinu posušite ubrusom i uzduž je prerežite tako da dobijete malo deblje trakice. Svaku trakicu prerežite na nekoliko dijelova tako da dobijete male kockice piletine. Narezanu piletinu pomiješajte sa senfom, soli izačinom za piletinu. Sir izrendajte ili narežite na kockice.

  1. Korak:

U tavu uspite ulje i kockicu maslaca. Kada se maslac rastopi dodajte pripremljenu piletinu u tavu i dobro pomiješajte. Kada se piletina zažuti dodajte povrće. Miješajte povremeno 5 minuta pa dodajte začine i još jednom sve pomiješajte. Ulijte  vrhnje za kuhanje i kuhajte još 5 minuta uz povremeno miješanje.

  1. Korak:

Na tavi ili na kolu okrenite tortilje 10 sekunda s jedne pa s druge strane. Ugrijanu tortilju stavite na tanjur i duž sredine rasporedite izrendani sir pa 4 kašike pripremljene smjese. Donji dio tortilje preklopite pa tortilju zarolajte. Ponovite s ostalim tortiljama. Poslužite uz salatu po želji.

Dobar tek!

Akos.ba

Povezani članci