Kultura i obrazovanjeVijesti iz zemlje

U Sarajevu promovisana 50. autorska knjiga prof. dr. Šefika Kurdića

Knjiga "Na bedemu sunneta" nedavno izašla iz štampe.

Sinoć je u punoj sali Općine Novi Grad Sarajevo održana tribina na temu “Kako očuvati sunnet” na kojoj je promovisana jubilarna 50. autorska knjiga prof. dr. Šefika Kurdića pod nazivom “Na bedemu sunneta”, koja je nedavno izašla iz štampe.

O knjizi je govorio autor prof. dr. Šefik Kurdić i jedan od recenzenata prof. dr. Zuhdija Adilović. Profesor Adilović je u svom govoru naglasio važnost djela profesora Kurdića u kontekstu opasne relativizacije najznačajnih djela iz oblasti hadisa – hadiskih zbirki imama Buharije i Muslima. Naglasio je da bi, bez ispravnog razumijevanja sunneta Allahovog poslanika Muhammeda alejhi sselam, muslimani lutali i ne bi znali kako primjeniti Božiji zakon na Zemlji.

U svom obraćanju autor knjige profesor Kurdić se zahvalio Uzvišenom Allahu što mu je omogućio da završi svoju 50. knjigu te je otkrio prisutnoj publici da je u fazi pisanja još oko 100 autorskih djela! Profesor Kurdić je ocijenio neprihvatljivim za muslimanski svijet da se dovodi u pitanje najvjerodostojnija knjiga poslije Časnog Kur’ana a to je Buharijna zbirka hadisa te hadiska zbirka imama Muslima. Potrctao je da je to opasan pokušaj koji ide u prilog samo neprijateljima islama. Naglasio je da je ispravnost navedenih hadiskih zbirki opšti konsenzus islamskih učenjaka više od jednog milenija. Poručio je onima koji tu agendu pokušavaju provući da se zapitaju kako je njihovo shvatanje sunneta a ne da li su navedene zbirke hadisa pouzdane i ispravne.

Tribina je organizovana od strane Udruženja “Svitanje” iz Sarajeva, pridružene članice AKOS-a.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button