Liderstvo i menadžment

Jednom ćete pogledati natrag i shvatiti kako ste se previše brinuli oko stvari koje nisu bile važne!

Shvatit ćete koliko ste više vremena mogli voljeti umjesto što ste se opterećivali različitim drugim stvarima. Shvatit ćete koliko su zavist i ljubomora zbog uspjeha drugih trovali vaš unutarnji prostor, a mogli ste zajedno kročiti naprijed i osvajati svijet, bojali ste se da su resursi ograničeni, a zapravo za svakoga je bilo više nego dovoljno.

Jednoga dana ćete pogledati natrag i shvatiti kako ste previše kritizirali stvari koje niste poznavali. Kritizirali ste ljude, a da niste znali pozadinu njihove priče, niste znali što su prošli, i zbog čega su takvi kakvi jesu, a imali ste hrabrosti napadati ih, suditi, ogovarati i klevetati. Shvatit ćete koliko ste bespotrebno svakoga dana bili na ratnoj nozi, a zapravo niste imali niti jednog stvarnog neprijatelja.

Jednoga dana ćete pogledati natrag i shvatiti kako ste previše uzimali vremena za depresiju. Iako se nije sve dogodilo onako kako ste željeli, no da li je to razlog da po cijele dane plačete i žalite se, a imali ste bezbroj drugih ciljeva koje ste mogli ostvariti, imali ste stotinu drugih sposobnosti koje ste mogli razviti, ali predali ste se jer jedna stvar nije bila onakva kakvu ste željeli i zbog toga ste odustali od svega drugoga.

Jednoga dana ćete pogledati natrag i shvatiti kako ste previše gledali u prošlost. Kako ste željeli mijenjati stvari koje se nisu dogodile onako kako su trebale, kako ste željeli ispravljati svoje odluke, a zapravo je za sve već bilo kasno jer je sve to već prošlo svršeno vrijeme. No da ne biste tako jednoga dana s tugom i žaljenjem gledali natrag razmislite o svim tim stvarima te sada počnite donositi nove i bolje odluke, počnite uvažavati svoje iskustvo.

https://www.savjetnikuspjeha.com

Povezani članci