Liderstvo i menadžment

Puštanje ljudi iz vašeg života će vam donijeti slobodu

Možete pronaći mir kad pustite ljude da izađu iz vašeg života.

Kada se odlučite da pustite da neko ode iz vašeg života, to ne znači da niste brižna osoba, nego to znači da ste se odlučili da hrabro krenete naprijed sa svojim životom i da ste odabrali da to učinite bez uticaja te osobe, piše portal ziglarvault.com.

A kada to učinite, shvatite da je sreća za koju ste pomislili da vam je bila pružena od te osobe bila tu samo zato što ste vi omogućili da ta osoba bude izvor vaše sreće. Vi ste zalijepili vašu ličnu sreću za tu osobu. Po vašem mišljenju, ljubav i vaši odnosi se mogu ispuniti samo kada su vaše potrebe ispunjene od strane nekog drugog.

Ali shvatite sljedeće: one minute kada budete trebali nekoga da vam postane izvor sreće i osnovna potreba, vi počinjete da živite u strahu, nesigurnosti i ovisnosti. Sreća i ljubav prema drugima može značiti da trebate ići naprijed i polahko puštati ljude da napuste vaš život.

E sad, to ne znači da treba da mrzite tu osobu. U stvari, osjećajte zahvalnost kada pogledate unazad na te divne uspomene i iskustva. Ali, shvatite da ste sada oslobođeni od ideje privrženosti i trajnosti, tako da možete upravljati svojim životom ka smjeru u kojem želite da ide.

Akos.ba  

Povezani članci

Back to top button