Sportske novosti

Reflex Mostar na takmičenju u Sarajevu osvojio četiri medalje

Tokom vikenda je održano najveće BJJ takmičenje u regionu Sarajevo BJJ East European Open Championship 2019. NA ovom takmičenju je učestvovalo 276 boraca iz zemalja iz regiona: Turske, Švedske, Rusije, Njemačke i Austrije.
Klub Reflex Mostar je nastupio sa šest boraca u sljedećim kategorijama: juvenile, senior, master, a nakon plasmana i u apsolutnoj kategoriji, osvojio četiri medalje.
Zlatnu medalju u svojoj kategoriji je osvojio Ajdin Đogo, te se plasirao u apsolutnu kategoriji osvojivši treće mjesto i bronzanu medalju. U polufinalnim borbama su poraženi Haris Suša i Jasmin Pandur, koji su nagrađeni bronzanom medaljom.
Odlične borbe na ovom turniru su pružili Ajdin Burnić, Danis Kurtović i Dženis Prguda.
Reflex je ponovio sličan uspjeh sa poslijednjeg BJJ takmičenja u decembra  2018. godine – Banjaluka open 2018 u kojem je Elmin Novalić u dvije veoma atraktivne brobe osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju, dok su Brkan i Pandur osvojili bronzu.
Reflex je također, u martu 2019. godine, nastupio na državnom prvenstvu u kik boksu, gdje je Hasan Gološ, reprezentativac BiH, novi/stari prvak države Bosne i Hercegovine u dvije kategorije, treću godinu za redom.
Akos.ba

Povezani članci

Back to top button