Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Ramazan u Pakistanu: Temperature danas dostizale i 46 stepeni Celzijusa

Ramazan u Pakistanu: Temperature danas dostizale i 46 stepeni Celzijusa

Visoka temperatura dodatno otežava post muslimana u ovoj zemlji u kojoj živi više od 170 miliona stanovnika među kojima muslimani čine 97 posto Veoma visoke temperature koje su dostizale i do 46 stepena Celzijusa zabilježene su danas u Pakistanu, javlja Anadolu Agency (AA).

Visoka temperatura dodatno otežava post muslimana u ovoj zemlji u kojoj živi više od 170 miliona stanovnika među kojima muslimani čine 97 posto.

U pakistanskoj prijestolnici Islamabadu danas je izmjereno 39 stepeni, a Pakistanci su na različite načine i na različitim mjestima pokušali naći osvježenje, što je zabilježio i fotoreporter AA. Pored osvježenja u rijekama i fontanama Pakistanci su osvježenje tražili i polivajući se vodom iz kanti.

Najtoplije je bilo u Larkani, gdje je izmjereno 46 stepeni, u Sukkuru 45 i Admadpuru East 44. U Abbottabadu je izmjereno 30 stepeni i to je najniža izmjerena temperatura danas u Pakistanu.

Juni je najtopliji mjesec u Pakistanu i gotovo svake godine od ekstremno visokih temperatura koje znaju iznositi i 45 stepeni umire veliki broj osoba. Nakon toga, nastupa period monsunskih kiša koje Pakistancima zadaju probleme druge vrste.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top