Vijesti iz zemlje

Medžlis IZ Livno: U saradnji sa TIKOM završen prvi stepen kursa informatike

Medžlis IZ Livno je u mjesecu oktobru potpisao ugovor o saradnji sa TIKOM (turska agencija za razvoj), kada su predstavnici TIKE, projektnom saradnjom, Medžlisu IZ Livno donirali deset laptopa. Ubrzo nakon uručene donacije, Medžlis Livno pokreće kurs informatike, prvi stepen, i kao edukatora na kursu angažira nezaposlenog profesora informatike i računarstva. Naime, osnovni cilj ove saradnje je pružiti podršku kategorijama koje su nezaposlene ili žive u težim životnim uvjetima.

Prvi stepen je trajao 32 sata, a nakon toga uslijedilo je testiranje kako bi polaznici dobili certifikate. Svih devet polaznika kursa uspješno su položili test i dobili certifikate.

Certifikate su dobili:

Dijana Semanić, Aida Pivčić, Sanela Brzika, Haris Burza, Hasiba Velić, Sadin Purić, Fuad Šehić, Edin Džafić i Vedad Džafić.

„Izuzetno sam zadovoljan entuzijazmom polaznika i njihovom željom da savladaju nova znanja. Trudio sam biti tu za njih za svaki detalj koji im nije bio jasan. Zahvaljujem se Medžlis IZ Livno na ukazanoj prilici da svoje znanje prenesem na druge,“ – istakao je profesor Izet Karabeg.

„Izet je profesor informatike i računarstva, koji je ujedno i magistar svoje struke, ali je nažalost još uvijek nezaposlen. Trenutno radi neke druge poslove, te mu je ovaj kurs prilika za lično usavršavanje. Drago nam je da smo na ovaj način izašli u susret Izetu, a posebno nam je drago jer je posao obavljao pouzdano i profesionalno,“ rekla je koordinatorica ovog projekta muallima Šejla M.K.

Kurs informatike je nastavljen, te je upravo započeo drugi stepen.

Šejla M.K.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button