Vijesti iz zemlje

Medžlis IZ Livno: Svjetski dan hidžaba obilježen sa različitim kategorijama džemata

Kako bi ispoštovali sve epidemiološke mjere, ove godine su aktivnosti povodom Dana hidžaba reducirane na manje grupe, pa su aktivnosti organizirane u manjim džematima, sa manjim grupama učenika u mektebu i sa polaznicima igraonice „Bubamarice“.

Centralni program povodom Dana hidžaba izveden je u džematu Potkraj, koji ne broji mnogo domaćinstava, tako da je broj prisutnih u džamiji ispunjavao naložene uvjete Kriznog stožera Kantona 10. Članice horske sekcije Udruženja žena MIZ Livno izvele su program, a džematlijke u Potkraju su pripremile lijepe slastice kako bi obogatile druženje.

Od drugih aktivosti izdvajamo predavanje i radionicu sa polaznicama Škole islama i Škole Kur’ana u gradu Livnu, interaktivno predavanje sa polaznicama Škole Kur’ana u džematu Podhum i Golinjevo, radionice sa grupama u mektebu, te poludnevno druženje na temu hidžaba sa djecom predškolskog uzrasta u igraonici „Bubamarice“ koja djeluje pri Medžlisu IZ Livnu već dvije godine.

„Žene i djevojke širom svijeta slale su svoje fotografije sa hidžabom koje smo objavljivali na stranici udruženja žena MIZ Livno, tako da je projekat obilježavanja dana hidžaba bio izuzetno prihvaćen, a aktivnosti realizirane na visokom nivou“, istakla je koordinatorica Odjela za brak i porodicu ovog medžlisa.

Aktivnosti su izvodile muallime i učiteljica u igraonici na čelu sa koordintoricom Odjela za brak i porodicu, muallimom Šejlom M.K.

Šejla M.K.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button