Vijesti iz zemlje

TIKA podržala žene poduzetnice u Bosni i Hercegovini

TIKA je predala vrijednu donaciju Udruženju žena "Most" u Jablanici

Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) realizirala je još jedan projekt u Bosni i Hercegovini tako što je donacijom komorne sušare za voće i povrće podržala Udruženje žena “Most” koje djeluje u Jablanici, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednica Upravnog odbora udruženja Ćamila Imamović zahvalila je na podršci, ističući da je razvoj društva moguć zajedničkim učešćem žena i muškaraca u procesu proizvodnje te da udruženje radi na poboljšalju ekonomskog i socijalnog statusa žena.

“Pored obuka koje imamo, u udruženju se bavimo i prihodovnom djelatnošću kroz preradu i sušenje voća i povrća. U ime svih članica se zahvaljujem TIKA-i na ovoj podršci”, rekla je Imamović.

Koordinator TIKA-e za BiH Muhammed Unal je na ceremoniji primopredaje donacije izrazio zadovoljstvo podrškom projektima za ekonomsko jačanje žena, uz konstataciju da će uz pomoć industrijske komorne sušare za voće i povrće biti iskorišteni svi tržišni viškovi i da će isti donijeti nove prihode članicama udruženja.

Udruženje žena “Most” osnovano je u oktobru 2009. godine na inicijativu petnaest žena koje su prošle projekt i edukaciju implementacije organizacije “Žene na žene International” Sarajevo.

Misija udruženja je duhovno i ekonomsko osnaživanje žena, kako na lokalnom nivou općine Jablanica, tako i inspirativno djelovanje na žene Bosne I Hercegovine te radi na povezivanju sa drugim udruženjima u BiH i šire.

akos.ba

Povezani članci