Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Manifestacija “Selam ya Resulallah” – Dođite po svoju ružu!

Manifestacija “Selam ya Resulallah” – Dođite po svoju ružu!

Jedna od neizostavnih tradicija Manifestacije “Selam ya Resulallah” je i ukrašavanje ružama radnji na Baščaršiji.

Tradicija je to koja se naslanja na praksu zanatlija da u mubarek noćima svoje radnje osvijetle velikim kandilama što je davalo poseban svečarski ugođaj svima. 

Ruže, koje se smatraju i obilježjem Poslanika s.a.v.s, znakom ljubavi prema njemu i ove godine su pripremale vrijedne djevojke iz Džemata Šip.

One će podjelom 571. ruža, kao simbolom godine u kojoj je rođen posljednji Božiji poslanik Muhammed a.s., u petak iza džume-namaza na najljepši način najaviti Manifestaciju “Selam ya Resulallah” i njeno svečano otvaranje.

Manifestacija ‘Selam, ya Resulallah’, traje od 11. decembra 2015. do 08. januara 2016. godine.

Organizatori manifestacije su pripremili bogat program, iz kojeg izdvajamo: Izložbu ‘Upoznaj Poslanika s.a.v.s.’, predavanja dr. Kenana Musića, dr. Ahmeda Adilovića, dr. Osmana Kozlića i dr. Fuada Sedića, Omladinsko druženje sa Sulejmanom Bugarijem, Večer sa akademikom Abdulahom Sidranom, te brojne druge korisne sadržaje.

Kroz 29 dana manifestacija će ponuditi čak 33 raznolika sadržaja na raznim lokacijama u Sarajevu kojima svi mogu pristupiti besplatno, a bit će završena koncertom ilahija i kasida u Domu mladih (KSC Skenderija) 8. januara.

BIR.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top