Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Ljetno kino u Centru ‘Safet Zajko’ spremno za projekcije u okviru 23. SFF-a

Ljetno kino u Centru ‘Safet Zajko’ spremno za projekcije u okviru 23. SFF-a

Općina Novi Grad Sarajevo je i ove godine sa predstavnicima 23. Sarajevo Film Festivala potpisala sporazum o saradnji na realizaciji projekta 23. Sarajevo Film Festivala na području općine Novi Grad Sarajevo, čime je stanovnicima Novog Grada omogućeno da na dvije lokacije imaju mogućnost pogledati večernje i dječije projekcije, u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ i u Kinu „Novi Grad“. U toku su završne pripreme oko postavljanja Ljetnog kina i sve aktivnosti protiču prema planu i programu.
Od 12. do 17. augusta bit će prikazan bogat program koji će zadovoljiti različite ukuse posjetilaca. Programske aktivnosti 23. Sarajevo Film Festivala uključivat će dnevne i večernje termine projekcija.
Dnevne projekcije Dječijeg i TeenArena programa Festivala će biti prikazivane u Kinu “Novi Grad” od 18:00 sati, dok će se večernje projekcije prikazivati u Ljetnom kinu “Novi Grad” u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”, gdje će večeras biti prikazan film „Druga strana nade“ finskog reditelja Akija Kaurismäkija.
Također, napominjemo da su za posjetioce obezbijeđene besplatne ulaznice za sve projekcije, koje se mogu preuzeti svakog dana sat vremena prije početka prikazivanja, za Dječije i TeenArena projekcije u Kinu “Novi Grad” a za večernje u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“, a u skladu sa raspoloživim kapacitetima kina.

U slučaju kiše večerašnja projekcija će biti premještena u Kino “Novi Grad” u zgradi Općine.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top