Pogledajte kako će izgledati Vakufska pijaca u Sanskom Mostu

Podjelite ovaj post sa prijateljima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Idejno rješenje budućeg izgleda ovog prostora, kojim se predviđa izgradnja gradske pijace sa svim pratećim sadržajima po uzoru na veće gradove u BiH, uradio je sanski arhitekta Denis Cerić.

Pomenutim rješenjem predviđeno da cjelokupan prostor gdje će se nalaziti štandovi i prodajni prostori bude pokriven, dok bi prodaja bila klasificirana ovisno o tome koja vrsta proizvoda se nudi kupcima.

Inače, riječ je o jednom od značajnijih projekata tokom poslijeratnog perioda koji je najavljen u martu ove godine, a koji će se finansirati sredstvima Generalne direkcije vakufa Republike Turske preko Vakufske dirkcije IZ u BiH.

U narednim mjesecima, u saradnji s lokalnim vlastima trebale bi biti obavljene sve neophodne aktivnosti u cilju rješavanja urbanističke i građevinske dozvole, kako bi radovi mogli započeti već na jesen.

Pored toga, planirana je izgradnja parking mjesta i zelenih površina tako da bi cijeli prostor dobio lijep estetski ugođaj i bio pravi ukras grada.

Inače, riječ je o jednom od značajnijih projekata tokom poslijeratnog perioda, a u narednim mjesecima, u saradnji s lokalnim vlastima trebale bi biti obavljene sve neophodne aktivnosti u cilju rješavanja urbanističke i građevinske dozvole, kako bi radovi mogli započeti već na jesen.

inmedia.ba