>
Pogledajte kako će izgledati Vakufska pijaca u Sanskom Mostu Pogledajte kako će izgledati Vakufska pijaca u Sanskom Mostu
Idejno rješenje budućeg izgleda ovog prostora, kojim se predviđa izgradnja gradske pijace sa svim pratećim sadržajima po uzoru na veće gradove u BiH, uradio... Pogledajte kako će izgledati Vakufska pijaca u Sanskom Mostu

Idejno rješenje budućeg izgleda ovog prostora, kojim se predviđa izgradnja gradske pijace sa svim pratećim sadržajima po uzoru na veće gradove u BiH, uradio je sanski arhitekta Denis Cerić.

Pomenutim rješenjem predviđeno da cjelokupan prostor gdje će se nalaziti štandovi i prodajni prostori bude pokriven, dok bi prodaja bila klasificirana ovisno o tome koja vrsta proizvoda se nudi kupcima.

Inače, riječ je o jednom od značajnijih projekata tokom poslijeratnog perioda koji je najavljen u martu ove godine, a koji će se finansirati sredstvima Generalne direkcije vakufa Republike Turske preko Vakufske dirkcije IZ u BiH.

U narednim mjesecima, u saradnji s lokalnim vlastima trebale bi biti obavljene sve neophodne aktivnosti u cilju rješavanja urbanističke i građevinske dozvole, kako bi radovi mogli započeti već na jesen.

Pored toga, planirana je izgradnja parking mjesta i zelenih površina tako da bi cijeli prostor dobio lijep estetski ugođaj i bio pravi ukras grada.

Inače, riječ je o jednom od značajnijih projekata tokom poslijeratnog perioda, a u narednim mjesecima, u saradnji s lokalnim vlastima trebale bi biti obavljene sve neophodne aktivnosti u cilju rješavanja urbanističke i građevinske dozvole, kako bi radovi mogli započeti već na jesen.

inmedia.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.