Kulinarstvo

Livanjski titkuš

Tijesto :

  • 500 gr kuhanog krompira
  • so
  • brašno po potrebi

Preljev :

  • jogurt
  • kiselo vrhnje
  • malo bijelog luka
  • malo maslaca

Ogulite krompir skuhajte ga, ispasirajte u vodi u kojoj ste ga kuhali,dodati brašno i so.
Umijesite srednje mekano tijesto i podijelite na 4 dijela. Svaki dio posebno razviti oklagijom.

Livanjski  titkuš SABINA HOZO HRNJI SLIKA 1
U tepsiju redati jufku po jufku (razvijeno tijesto) i malo premazati uljem da se ne zalijepe. Peći dok lijepo ne porumene.
Kada se tijesto ispeče, pustite da se malo ohladi, zatim ga ručno iskomadate na male komadiće.

Livanjski  titkuš SABINA HOZO HRNJI SLIKA 2
Stavite u tanjire i prelijete jogurtom, kiselim vrhnjem i sa malo istopljenog maslaca.

Prijatno 🙂

SABINA HOZO HRNJIĆ

halalmagazin.com

Povezani članci