Kulinarstvo

Recept: Nadjeveni krompir

Sastojci:

8 krompira

60 g margarina

20 g brašna

2 dl mlijeka

200 g šampinjona

1 kašičica začina

60 g sira (trapista)

peršin, bijeli luk i biber

Priprema:

Ogulite krompire i stavite ih da se kuhaju.

Napola kuhane krompire ocijedite, izdubite i punite nadjevom koji pripremite ovako:

Na rastopljeni maslac dodajte brašno i začine.
Posebno na margarinu izdinstajte šampinjone, sir izrežite na kockice, a bijeli luk i peršin sitno isjeckajte.Polako dolijevajte mlijeko i kuhajte dok se umak ne zgusne.

Sve izmiješajte s umakom.

Na kraju dodati biber.

Punjene krompire stavite u namazanu tepsiju i pecite u rerni oko 20 minuta.

Možete poslužiti uz razne salate.

gastrofan.com

Povezani članci

Back to top button