Krompir salata sa lososom

Glavna prednost lososa je to što obiluje omega 3 masnim kiselinama i predstavlja izvanredan izvor visokokvalitetnih bjelančevina.
Za pripremu krompir salate sa lososom potrebno Vam je:
file lososa
morska so
maslinovo ulje
začini po želji (grančica ružmarina, biber, peršun)
limun
krompir
luk
Priprema:
Krompir skuhajte u kori. Ostavite da se ohladi i ogulite.
Izrežite svjež luk u to. Dodajte mu maslinovog ulja, malo limuna, morsku so i biber, promiješajte.
File lososa polijte sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite.
Dobro zagrijte tavu, naspite maslinovog ulja. Na to stavite file lososa stranom na kojoj je koža. Neka se peče par minuta. Okrenite file i opet ga pustite da se lijepo zapeče.
Pored toga stavite grančicu ružmarina ako imate i izrezan limun.
Kada se losos zarumeni s druge strane, pokrijte tavu, smanjite temperaturu i pustite još desetak minuta na skroz laganoj temperaturi.
Izvadite iz tave, iskomadajte losos i poredajte po krompiru.
Pospite svježim peršunom.
Količine sastojaka odredite sami, zavisno od toga za koliko osoba servirate.