Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Kovan MI potvrdio kvalitet: Nagrada za uspjeh u energetskoj efikasnosti

Kovan MI potvrdio kvalitet: Nagrada za uspjeh u energetskoj efikasnosti

Kompanija Kovan MI iz Gračanice nastavlja nizati uspjehe. Ovog puta nagrada je stigla od Sajma Renexpo koji je Saidu Karaliću, osnivaču kompanije dodijelio nagradu za uspjeh u energetskoj efikasnosti kompanije, odnosno za uspjeh proizvoda brenda Ekoline. U razgovoru za poslovni portal Akta.ba Karalić je kazao kako ova nagrada, odnosno certifikat još jednom dokazuje lidersku poziciju kompanije Kovan MI.

“Kovan MI je kao pionir u Evropu ušao sa proizvodnjom kotlova na peleta, a već danas je lider u BiH i regionu”, kaže Karalić, pojašnjavajući kako su sa peletom počeli spontano, odnosno prateći kretanja po Evropi, spoznali su da bi pelet u budućnosti mogao biti energent broj jedan, što se kasnije ispostavilo i tačnim. “Danas BiH troši više peleta nego sve zemlje ex- Jugoslavije zajedno, a preko 90 posto tih proizvoda je iz Kovana”, dodaje on.

Ime Kovan poznato je širom Evropske unije, te su rijetke zemlje u koje Kovanovi proizvodi nisu stigli. Ove godine ekspanziju su doživjeli i na tržištu Velike Britanije.

Karalić, je zadovoljan prodajom, te tvrdi kako se na njihov proizvode, zbog velike potražnje na tržištu čeka i po tri mjeseca.

Inače, Kovan Mi je počeo sa dva uposlena, sada već ima 190, od čega je oko 40 visokoobrazovanih.

akta.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top