Vijesti iz svijeta

Hrvatska: Svečano otvoren Festival “Ja BiH… 5 dana Sarajeva u Zagrebu 2018”

Svečano otvorenje petodnevnog kulturno-umjetničkog Festivala “Ja BiH… 5 dana Sarajeva u Zagrebu 2018” održano je u Muzeju Mimara, javlja Anadolu Agency (AA).

Svečano otvorenje Festivala “Ja BiH… 5 dana Sarajeva u Zagrebu 2018” održano je u Muzeju Mimara gdje je održan “Sarajevski piknik prijateljstva” na kojem su sudjelovali gosti iz Sarajeva: glazbenica Ismeta Dervoz, fotograf Milomir Kovačević Strašni i glumac Elmir Jukić.

Proslava otvorenja je završena koncertom “Bosanski Lonac” u izvedbi Mirze Redžepagića i Kenana Mačkovića.

Na svečanom otvorenju su, uz glavne organizatore festivala Ivicu Propadala i Ismeta Efendića te predstavnike Hrvatskog kulturnog društva Napredak, sudjelovali veleposlanica BiH u Hrvatskoj Renata Paškalj, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te brojni drugi uzvanici.

Organizatori “Ja BiH…” festivala priredili su bogati filmski program, koncerte i glazbene radionice koji će se održati na raznim lokacijama u centru Zagreba.

Istaknuli su kako se ovaj festival već sedmu godinu zaredom održava u Zagrebu, a deset godina je prisutan u Sarajevu.

Festival će se održati se od 02. do 06. listopada i predstaviti programe različitih sadržaja.

Ovaj festival je rezultat višegodišnjeg rada Udruge za promicanje kulture i umjetnosti “Ja BiH…” iz Zagreba i težnje za uspostavljanjem intenzivnog kulturnog dijaloga između Zagreba i Sarajeva, ali i za promicanjem kulturne baštine i stvaralaštva u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Drugi i treći dan festivala rezervirani su za prikazivanje filmskih uradaka: 03. listopada u 20.00 sati bit će prikazan igrani film “Žaba” redatelja i gosta Elmira Jukića u kinu Kinoteka, 04. listopada, također u Kinoteci, na programu su  dokumentarni film Sabrine Begović Čorić i Nejre Latić Hulusić “Undercovered – Ispod marame”, a potom “Nazif Gljiva” Arijane Saračević Helač.

U petak, 04. listopada, u 20.00 sati posjetitelji će imati priliku pogledati dvije epizode TV serijala “Hoću kući 2” Ademira Kenovića, a večernji sati rezervirani su za mostarski bend “Tale Quale“ koji će održati svoj koncert i na scenu donijeti jedinstvenu glazbenu kombinaciju.

Posljednji dan festivala, 06. listopada, u 11.00 u Ininoj kući bit će održana glazbena radionica “Muzički centar Pavarotti – Mostar” Atille i Azre Aksoj iz glazbeno-umjetničke škole iz Zagreba. U večernjim satima u kinu Kinoteka bit će prikazan igrani film “Kuduz”, redatelja Ademira Kenovića. Za sami kraj u Napretkovom kulturnom centru bit će predstavljen novi projekt “Kradeni ljudi”.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button
WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.