Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo > Sutlija/sutlijaš

Sutlija/sutlijaš

Sastojci:

1 šolja riže
1 šolja vode
1l mlijeka
10 kašika šećera
1 vanilin šećer
100ml slatkog vrhnja (po želji)
cimet u prahu (po želji)
Priprema:
Rižu oprati i skuhati sa jednom šoljom vode.
Kada voda ispari, dodati mlijeko, šećer, vanilin šećer i slatko vrhnje.
Kuhati na tihoj vatri oko sat vremena ili dok riža potpuno ne smekša.
Ukrasiti cimetom u prahu.
Napomena: Ja sam koristila mlijeko sa 2% mliječne masti, zato sam i dodala 100ml slatkog vrhnja. 
Ukoliko koristite punomasno mlijeko ili ako preferirate da vaša sutlija bude light, ne morate dodavati slatko vrhnje.
Recept: Enida Sejdić Bašić 
Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top