Kutak za ženu

Kako više voljeti sebe?

Nikada se nemojte prestati sređivati i uređivati. Svaki dan nađite malo vremena za sebe, uredite se i budite drugima uzor.

Saznajte kako više voljeti sebe?

Ako ste majka i okupirane ste brigom oko djece i kućnim poslovima, uvijek možete odvojiti 15-ak minuta za sebe. Dok se djeca igraju ili spavaju, istuširajte se, našminkajte i obucite se lijepo dok ste kući.

Mnoge žene nakon poroda zapuste svoj izgled, prestanu se sređivati i opravdavaju se kako jednostavno nemaju vremena za to. To su laži. Istina je da imate puno više obaveza nego prije, da vam je ponekad 24 h dnevno malo, ali uvijek možete odvojiti malo vremena za sebe. Pokušajte se organizirati.

Neka vam postane rutina jutarnje uređivanje. Osjećat ćete se bolje, zamamnije i privlačnije. Nemojte nikada zaboraviti da osim što ste majka, vi ste i žena i kao žena imate svoju ulogu. Nije dobro dopustiti da brak trpi.

Uvijek morate pronaći vremena i za sebe i muža, ako ne preko dana, onda na večer kada djeca zaspu. Posudite neki film, organizirajte čuvanje djece i idite s mužem u kino, na večeru, šetnju. Pritom se nikako nemojte zaboraviti srediti.

Budite ponosni na sebe, bez obzira i ako imate koji kilogram viška. Brinite se o svom tijelu, s vremenom pokušajte skinuti taj višak i ponovno se osjećajte kao nekad; mlado i lijepo. Vaš muž će to sigurno primijetiti i pohvaliti vas, a vi ćete se osjećati sretno i zadovoljno.

Ako se opustite i zaboravite na sebe, okupirate se obavezama i brigama, nećete biti korisni niti djeci, niti mužu niti sebi. Bez obzira na obaveze, nikada ne zaboravite na sebe i na vrijeme koje ćete posvetiti samo sebi.

Često zapuštenost izgleda vodi velikom nezadovoljstvu, ogorčenosti i frustracijama. Nemojte si to dopustiti i biti takva žena. Budite sretna, nasmiješena, profinjena. Najlakše se žaliti i jadikovati nad svojim životom, a najteže je nešto poduzeti.

Autor: M.Š.

savjetnica.com

Povezani članci

Back to top button