Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Bihać: Udruženje „Prosvjetitelj“ doniralo Kantonalnoj bolnici krevete u vrijednosti od 262.500 KM

Bihać: Udruženje „Prosvjetitelj“ doniralo Kantonalnoj bolnici krevete u vrijednosti od 262.500 KM

Kada je 2013. godine izgorjela Kantonalna bolnica „Irfan Ljubijankić“ u Bihaću svakog dobronamjernog stanovnika ove zemlja ta vijest je jako pogodila. Snimci i slike sa terena su dodatno činile da osjećaj tuge bude veći. Krenulo se sa pružanjem pomoći Kantonalnoj bolnici kako bi što prije stavila uništen prostor u funkciju.
Tako je ovih dana realizirana još jedna akcija u cilju pomoći Kantonalnoj bolnici u Bihaću. Izuzetno vrijedna donacija stigla je iz Švicarske i Udruženja „Prosvjetitelj“.
Tim Udruženja „Prosvjetitelj“ Švicarska te članovi tima iz Iverdona donirali su krevete za bolnicu u Bihaću. Tako je Kantonalna bolnica u Bihaću dobila 75 bolničkih kreveta, natkasni i madraca koji su namjenjeni za intenzivnu njegu pacijenata. Radi se o veoma kvalitetnim i vrijednim krevetima koje je tim „Prosvjetitelja“ iz Švicarske u suradnji sa džematom iz Iverdona kupio te poklonio bihaćkoj bolnici.
Treba napomenuti da je ova donacija Udruženje „Prosvjetitelj“ i džemat Iverdon koštala 12.600 KM, a radi se o donaciji vrijednoj 262.500 KM.

prosvjetitelj-muallim.org

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com