Vijesti iz zemlje

IPF u Bihaću: V naučno-stručna konferencija u martu

Islamski pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću najavio je organizovanje pete naučno-stručne konferencije sa međunarodnim učešćem pod nazivom “Savremeni izazovi i unapređenje kvalitete nastave islamske vjeronauke u osnovnom i srednjem obrazovanju”. Centralna tema konferencije jeste „Unapređenje kvalitete nastave islamske vjeronauke (izazovi, problemi i rješenja)“, navodi se u saopštenju koje je objavio fakultet.

Cilj naučno-stručne konferencije jeste da se prezentuju iskustva nastavnika i profesora islamske vjeronauke, kao i drugih stručnjaka i naučnih radnika, kako bi se ponudila efikasna rješenja, pogledi i pristupi u vezi sa temom skupa, kao i rezultati istraživanja čija praktična upotreba može unaprijediti kvalitetu nastave islamske vjeronauke i funkcionalnost savremenih institucija odgojno-obrazovnog karaktera koji su od značaja za Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini (IZ).

Program konferencije je multidisciplinarnog karaktera, te se pozivaju nastavnici i profesori islamske vjeronauke, stručnjaci i autori iz raznih naučnih oblasti i prakse, da daju svoj doprinos osvjetljavanju ovog važnog obrazovnog pitanja, te da podijele svoja iskustva, viđenje i naučne poglede kada je u pitanju unapređenje kvalitete nastave islamske vjeronauke. Na Konferenciji će se prezentirati radovi iz oblasti metodike nastave islamske vjeronauke, religijske pedagogije, etike, psihologije, pedagogije, sociologije, filozofije i drugih srodnih oblasti.

Termin održavanja konferencije je subota 26. mart 2022. godine u prostorijama Fakulteta.

Prijave za učešće na konferenciji kao i dostavljanje apstrakta poslati do 25.01.2022. godine. Potencijalni učesnici konferencije mogu prijaviti svoje učešće sa kompletnim radom najkasnije do 20.02.2022. godine.

Organizator konferencije će poslati obavijest učesnicima o prihvatanju apstrakta radova do 1.03.2022. godine. Kompletan rad šalje se u elektronskoj formi na adresu: konferencijaipfbihac@gmail.com

Na Konferenciji je moguće učestvovati kroz plenarno predavanje, kao aktivni sudionik izlagač (autor rada), učesnik na okruglom stolu i kao pasivni sudionik. Više informacija o načinu prijave i samoj konferenciji dostupno je na OVOM LINKU.

U slučaju produženja mjera vezanih za pandemiju COVID-19, Organizacioni odbor je zauzeo stav da se konferencija održi na način da oni koji nisu u prilici da fizički budu prisutni da svoje izlaganje realizuju putem video linka, a ostali da budu u prostorijama Fakulteta.

(Preporod.info)

Povezani članci

Back to top button