Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > „Bajramske priče“ – Književni konkurs za neobjavljenu priču za djecu i omladinu

„Bajramske priče“ – Književni konkurs za neobjavljenu priču za djecu i omladinu

Kulturno udruženje „Musa Ćazim Ćatić“ sa sjedištem u Münchenu i Odžaku raspisuje književni konkurs za najbolju neobjavljenu kratku priču za djecu i omladinu sa tematikom Bajrama i bajramskih običaja i dodjeljivanje književne nagrade „Musa Ćazim Ćatić“ kategorije „Bajramske priče“ s ciljem da se bajramski običaji i ljepote tog velikog praznika kroz pero sačuvaju za nove naraštaje.

“Želimo da sve priče budu podastrijete značaju bajramskih blagdana u kojima se u slozi i ljubavi bratski dijele sve ovozemaljske radosti i neblagodati sa rodbinom, komšijama i prijateljima ma koje god vjeroispovijesti bili.” – navode organozatori.
Na konkursu za književnu nagradu „Musa Ćazim Ćatić“, kategorije: Bajramske priče za najbolju neobjavljenu kratku bajramsku priču, koji je bio raspisan do 12. marta 2016. godine, prispjelo je 57 priča.

Na odzivu učesnika mogu pozavidjeti i neki poznatiji tradicionalni natječaji, što ukazuje da su organizatori konkursa, na čelu sa predsjednikom Huseinom Huskom Ismailovićem, na dobrom putu da ovaj konkurs učine renomiranim i prepoznatljivim u Bosni i Hercegovini, ali i diljem svijeta, gdje god žive svi oni kojima su bajramski blagdani u srcu, što najbolje svjedoči da su priče pristizale iz svih krajeva svijeta, pa čak iz Australije i Turske.

Radio BIR

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top