Vijesti iz zemlje

Medžlis Mostar: Dobrodošli u mekteb!

Dragi učenici i učenice mekteba!

Raspust je završen, školsko zvono označilo je početak još jedne nove školske godine. Svi zajedno se radujemo što ćemo, ako Bog da, i u ovoj godini stjecati nova znanja, upoznavati nove prijatelje, i nove nastavnike koji će nam prenositi znanje.
Pred nama je i nova mektebska godina kojoj se, takođe, radujemo, zato što će nam to biti prilika da nastavimo učiti o našoj vjeri – islamu, kulturi i bošnjačkoj tradiciji. Mekteb je mjesto lijepih riječi, ugodnog druženja, novih prijatelja i sigurnog okruženja. Mekteb otvara vrata svima da usvajaju lekcije o lijepom ponašanju, duhovnom i moralnom usavršavanju u islamu.
Nezaboravni su mektebski trenutci zajedničkog druženja, učenja, izleta, mektebskih olimpijada, akademija, kampova za mujezine, stoga vas pozivamo da to sve iskoristite i budete redovni učenici u svojim mektebima. Izaberite svoj mekteb, pridružite se velikom broju vaših prijatelja i prijateljica koji redovno dolaze u mekteb i učite s puno ljubavi, želje i radosti.

Dragi roditelji i prijatelji mekteba!

Na početku nove mektebske godine želimo da vam uputimo čestitku i zamolimo Allaha, dž.š. za uspjeh vaše djece u odgoju i obrazovanju.
Nadamo se da ćemo i u ovoj godini nastaviti našu saradnju na polju jačanja naših mekteba, povećanju broja djece u njima i afirmaciji uloge koju ima mektebska nastava za našu djecu. Sretni smo što smo proteklih godina realizovali niz značajnih vannastavnih aktivnosti u mektebima za koje smo imali vašu podršku, razumjevanje i punu saradnju.
Istrajnost u svemu, i u vjeri dakako, predstavlja ključ uspjeha, zato Vas molimo da uz Božiju pomoć nastavimo zajedničkim putem istrajavanja i strpljivosti. Samo ulaganjem u mladu generaciju, njihov potpun odgoj i obrazovanje može se očekivati preobražaj u društvu. Odgojna vjerska uloga mekteba temeljna je osnova pravilnog duhovnog formiranja mladog čovjeka.
Sve u životu ima svoje najprikladnije vrijeme za određene sadržaje i prilike, pa je vrijeme za mekteb u životu djeteta najbolje vrijeme kada se može najviše naučiti o svojoj vjeri. Nemojte propustiti priliku da to svojoj djeci omogućite.

Mektebska školska godina 2015/2016 počinje u subotu 12. septembra 2015. godine.

HAIRLI VAM I MUBAREK NOVA MEKTEBSKA GODINA!

miz-mostar.com

Povezani članci

Back to top button