Vijesti iz zemlje

Nova zgrada Općine Kakanj bit će otvorena 25. novembra na Dan državnosti BiH

U Ulici branilaca u Kaknju u toku su intenzivni radovi na unutrašnjem i vanjskom uređenju nove zgrade Općine Kakanj. Na većem dijelu zgrade postavljeni su prozori, a u toku je i utopljavanje objekta i postavljanje fasade

 

U suterenu nove zgrade Općine bit će smještena savremena šalter-sala, sala za vjenčanja i šest poslovnih prostora. Na tri etaže su izgrađeni radni prostori za općinske službe, sale za sastanke, sala za sjednice Općinskog vijeća amfiteatarskog tipa, a objekat sadrži i veliki hol, te 3 lifta. Podrumske prostorije sadrže 52 mjesta za parkiranje. 

Vozilima će biti omogućen ulazak u podrumske prostorije nove zgrade direktno sa saobraćajnice u Ulici branilaca, a vozila koja će koristiti garažni prostor će saobraćati ispod cijele zgrade, te podrumske prostorije napuštati na drugoj strani zgrade i ponovo se uključivati na saobraćajnicu.

“Novu zgradu Općine planiramo otvoriti 25. novembra na Dan državnosti BiH. Bit će to savremeni administrativni objekat čijom se gradnjom stvaraju preduslovi za nova poboljšanja u pogledu kvaliteta pružanja usluga građanima Kaknja”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Nakon decenija pružanja usluga građanima u trošnom objektu koji je vlasništvo RMU Kakanj, te na još dvije lokacije na kojima su smještene općinske službe, Kakanj će konačno dobiti zgradu Općine.

klix.ba

Povezani članci

Back to top button