Ekonomija

Živinice: Radne dozvole za samo dva sata!

U Živinicama je otvoren Centar za biznis, u kojem se dozvole rad izdaju za samo dva sata. Centar za biznis otvorili su načelnik Samir Kamenjaković i ministar privrede u Tuzlanskom kantonu Osman Puškar, uz prisustvo živiničkih poslodavaca.

Centar za biznis će biti od ključne važnosti za dalje unaprijeđenje poslovne saradnje i dobra prilika za sve one koji imaju ideje za pokretanje vlastitog biznisa da ih realizuju.

Novootvoreni Centar za biznis će biti mjesto za pružanje usluga svim privrednicima, bilo da se radi o domaćim ili stranim investitorima, postojećim poduzetnicima ili građanima koji se namjeravaju baviti biznisom.

Mjesto gdje će svaki poduzetnik ili osoba koja želi da se bavi biznisom znati gdje se trebaju obratiti za informacije, stručnu pomoć ili razgovor. Svi službenici u Centru za biznis će biti njima na raspolaganju, te će prema riječima načelnika Kamenjakovića biti njihov servis.

Otvorena vrata lokalne uprave

“Mi imamo negdje oko 1.080 obrta i 380 privrednih subjekata. Trenutno imamo trideset i pet miliona konvertibilnih maraka ulaganja u privredu Općine Živinice, i direktno u otvaranje novih investicija, novih fabrika koje će omogućiti negdje oko hiljadu radnih mjesta za naše građane. Centar za biznis, prije svega, ima ulogu da okupi sve investitore i sve investicije na jednom mjestu. Ono što smo postigli prije otvaranja Centra za biznis je izdavanje dozvole koja se nekada čekala više mjeseci, a danas se u Živinicama izdaje za dva sata. Riješili smo booking koji je također bio jedan problem, s obzirom da imamo aerodrom u blizini i to bi trebalo u potpunosti pomoći novim investitorima koji bi dolazili u Općinu Živinice. Dakle, sublimirali smo kompletan projekat ulaganja u Općinu Živinice, uključujući određene poslovne zone i adminstrativni put koji bi svi trebali proći do ulaska u investiciju”, istakao je Kamenjaković.

Povezani članci

Back to top button