Liderstvo i menadžment

Niko ne razumije što se stvarno nalazi u tebi!

Niko ne razumije zašto ti stvarno voliš snove prema kojima si krenuo i što je ono što te prema njima pokreće. Nitko ne razumije kakav si ti zapravo kada voliš, a kakav si kada se osjetiš prevarenim i kakve su ti misli i namjere na pameti. Niko to ne razumije iako će mnogi stati pored tebe, staviti ti ruku na rame i reći da te razumiju.

Niko ne razumije tvoj ushit i tvoj snagu kada se susretneš s nečim što doista raduje tvoju dušu, možda te mnogi gledaju kao čudaka ali ne razumiju što si prošao i zašto si takav. Niko ne razumije tvoje tihe brige koje svakoga dana brineš kada ostaneš sam i kada ti se čini da je breme cijeloga svijeta na tvojim plećima. Niko ne razumije da je tvoje najdublje izvore energije dovoljno probuditi jednim osmijehom, dodirom ili lijepom riječi.

Niko ne razumije kako tvoje uspomene žive u tebi i što se s njima zbiva kada ih netko probudi, niko ne vidi onu razliku između dobrih sjećanja i onih uspomena koja su te slomila i koje te slamaju svaki put kada ih netko spomene ali ti to ne daš naizvan pokazati. Niko ne razumije tvoje sporazume sa samim sobom, što je ono što svakoga dana dogovaraš sa sobom u tišini tvoje duše i zašto si prema ljudima uvijek isti, te kako njeguješ svoju moć samosvladavanja kada se nađeš u situacijama koje nisu pod tvojim kontrolom.

Niko ne razumije koliko si snažna osoba, koliko toga možeš podnijeti, progutati u sebe, praviti se da se nije dogodilo i da ništa nisi čuo iako su sve to bile grozne stvari kojima su te drugi ljudi pokušavali poniziti i podcijeniti. Iako ćeš upoznati mnoge divne ljude, ljude u koje ćeš položiti povjerenje i koji će povjerovati tebi, ljude na koje ćeš u svako doba dana i noći moći računati ipak niko od neće doista moći shvatiti što se stvarno nalazi u tebi.

Piše: Mario Žuvela

savjetnikuspjeha.com

Povezani članci

Back to top button