Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Hadžije iz Bosne i Hercegovine jutros izašle na visoravan Arefat

Hadžije iz Bosne i Hercegovine jutros izašle na visoravan Arefat

Hadžije su uglavnom dobro. Određeni broj osjeća manje tegobe izazvane sporijim prilagođavanjem na, za ovu populaciju, neuobičajenu klimu, saopćeno je iz Islamske zajednice u BiH

 Hadžije iz Bosne i Hercegovine koje u organizaciji Ureda za hadž i umru Rijaseta IZ u BiH obavljaju petu islamsku dužnost, hadž, u Mekki su jučer obavile završne pripreme za izlazak na Arefat, javlja Anadolu Agency (AA).

Sinoć u kasnim večernjim satima hadžije su prevezene autobusima na visoravan Arefat dok je jedna grupa ispraćena na Minu, naveo je rukovodilac Ureda Nezim Halilović Muderris.

Arefat je od Mekke udaljen 22 kilometra, gdje hadžije trebaju provesti jedan dan. To je mjesto velikog okupljanja i susreta muslimana iz cijelog svijeta. Svi su u bijelim ihramima koji, prema islamskom vjerovanju, podsjećaju na jednakost ljudi pred Uzvišenim Stvoriteljem i Dan polaganja računa.

Hadžije su uglavnom dobro. Određeni broj osjeća manje tegobe izazvane sporijim prilagođavanjem na, za ovu populaciju, neuobičajenu klimu, saopćeno je iz Islamske zajednice u BiH ističući kako su hadžije iz BiH jutros izašle na visoravan Arefat.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top