Vijesti iz zemlje

Zenica: Na IPF-u održana Večer Kur’ana i ilahija

U organizaciji Vijeća studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici sinoć je upriličena manifestacija “Večer Kur’ana i ilahija”. Amfiteatar je bio premali za skoro hiljadu osoba koje su došle da prisustvuju.

Na samom početku manifestaciju je učenjem Kur’ana otvorio Muhamed Bećirović, a potom su uslijedile riječi dobrodošlice i obraćanje dekana Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, hfz. Halila Mehtića. Dekan nije mogao sakriti oduševljenje brojem posjetitelja, te je izrazio nadu da će ovakva i slučna okupljanja postati tradicija.

Prof. dr.hfz. Safvet Halilović, jučer je obilježio i godišnjicu svog doktorata pa je prilikom svog obraćanja savjetavao omladinu da uče, rade na sebi i drže do sebe i svog stava.

Gost predavač bio je hfz. Nijaz Aganhodžić – profesor u medresi Osman ef.Redžović u Visokom koji je u svom inspirativnom govoru potaknuo prisutne da prije svega pokušaju mjenjati sebe, pa kad to ostvare, onda da pokušaju mjenjati društvo u kojem žive. Također je istakao kako mu je drago vidjeti da je muslimanska omladina na IPF-u okupljena oko lijepih i dobrih stvari i da uz podršku svojih profesora postaju primjer drugima u školovanju ali društvenom aktivizmu. Nijaz ef. podsjetio je na važnost dobročinstva prema roditeljima, a za kraj obraćanja sa svojim sinovima proučio je ilahiju “Lulu vel merđan” .

Hor IPF-a u sastavu: Omer Hibovic, Muhamed Bećirović, Armin Kratina, Selmedin Smajić, Esma Bosnić, Amina Doglod, Emina Talić, Emina Kovačević, Sajra Mandžuka, Adna Mandžuka, pod vodstvom Ensara Šišića učenjem ilahija upotpunio je cjelokupnu manifestaciju.

Svojim prisustvom manifestaciju su uljepšali i prof.dr. Džemaludin Latić, te najbolji sportista BiH Amel Tuka.

Manifestaciju je uredila i vodila Adisa Softić uz asistiranje Amine Odobašić, a ovom prilikom za pomoć pri kupovini proteze za nogu jednog mladića prikupljeno je oko 600 KM.

Učesnici manifestacije bili su: Amina Bećirević, Bilal Zukan, Ibrahim Bilčević, Ammar Đikić, Abdullatif Muhammed, Osman Tufekčić, Esma Bosnić, Behija Spahić, Eldar Tutnić, Ajdin Hadžihafizbegović, Muradif Hodžić i Selmedin Smajić.

{youtube}yySQiFft2bA{/youtube}

Medijski pokrovitelji manifestacije: IML TV i Radio Zenit.
Sponzori i prijatelji: Vispak, Klas, Shopping centar Hass, ZIM, Cvjećara Orhideja, i Kenan Piro – dizajner plakata.

Hvala članovima Vijeća studenata: Elvir Žižo, Alma Babić, Ensar Šišić, Aldijana Hrnjić, Nedim Alić, Almedin Rekić, Armin Kratina, Amina Odobašić, Medina Hairić i svima koji su se potrudili da sve prođe u najboljem redu.

zenit.ba

Povezani članci