Vijesti iz zemlje

Proučena hafiska dova u Zavidovićima: Edin, Jasmina i Sara novi čuvari Allahove knjige

Stotine vjernika prisustvovalo je danas hafiskoj dovi za dvije hafize i jednog hafiza iz Zavidovića.

Poslije podne namaza u Gradskoj džamiji u Zavidovićima proučena je hafiska dova za hafiza Edina ef. Čauševića, hafizu Jasminu Sinanović – Polić i hafizu Saru Mehić.

Današnjoj hafiskoj dovi prisustvovali su brojni glavni imami susjednih medžlisa, direktori pojedinih medresa, Ejub ef. Dautović, muftija zenički, brojni hafizi iz raznih gradova BiH kao i hfz. dr. Kenan ef. Musić, izaslanik reisul-uleme.

Prije proučene dove, prisutni su uživali u milozvučnim učenjima Kur’ana desetak hafiza koji su na današnju dovu pristigli iz raznih gradova BiH.

Hfz. dr. Kenan ef. Musić, izaslanik resiul-uleme, između ostalih, obratio se prisutnima istakavši da je ovo pobjeda ummeta islama.

– Nije ovo pobjeda samo našeg Edina, Jasmine, Sare i pobjeda njihovih porodica, medžlisa ili rijaseta. Ovo je, hvala Allahu, pobjeda umeta islama. Mi se danas radujemo njihovom dobrom djelu – poručio je Musić.

Prema njegovim riječima, cilj ovih dova jeste da Allah učvrsti hafize u svakom pogledu.

– Prva stvar za koju vas molim, za svakog od hafiza, jeste da ne doživi tu sramotu, da je nosio hifz Kur’ana, a da nije radio po Kur’anu. Mi zato organiziramo dovu, da zamolimo Allaha da učvrsti hafize, ne samo u hifzu riječi i ajeta u Kur’anu nego u djelima – poručio je on.

Sa današnjom dovom, Zavidovići su bogatiji za još tri hafiza, a trenutno Zavidovićani imaju 20 hafiza, a mnogi od njih osvajaju najprestižnija mjesta na svjetskim takmičenjima.

Nakon proučene dove, hafizima su uručene i novčane nagrade, od strane Rijaseta, medžlisa, načelnika općine Zavidovići i drugih javnih ličnosti.

Piše: Jasmin Herić

zdici.info

Povezani članci

Back to top button